‘Tweedeling’ bestaat al lang bij het CBR

Al maanden hebben we het er met zijn allen over: de kans op ’tweedeling’ in de maatschappij . In meerderheid vindt de Tweede Kamer dat er geen onderscheid mag zijn tussen gevaccineerd en niet gevaccineerd. We willen niet naar een maatschappij waarbij de een wel toegang krijgt en de ander niet. Maar binnen het CBR wordt er al lang gewerkt volgens het tweedeling principe; er zijn mensen met RIS en mensen zonder….

Zo was er een tijdje geleden nogal wat ophef over het feit dat bij RIS praktijkexamens de instructeur wel achterin de auto mocht meerijden en bij gewone praktijkexamens mocht dat niet.

Maar de RIS tweedeling gaat veel verder…. zeker als het CBR meer invloed krijgt op onze branche. In de toekomst mag je mét RIS wel het parkeerterrein op en zonder RIS moet je maar ergens anders een plekje zoeken.

En wat vind u van onderstaand verhaal van een rijschool in Twente die meestal examens doet bij het CBR in Enschede:

Na de vorige lockdown sprak ik een examinatrice van het CBR in Enschede die vertelde dat ze voor het einde van het jaar haar PraktijkBegeleiding (PB) voor de WRM nog moest doen. Voor de uitvoering van haar functie heeft ze geen WRM nodig. “Dat is voor ooit na het CBR….” was haar reactie.

Twee dagen later vertelde zij mij dat ze weer drie dagen later het WRM praktijkexamen ging doen bij een collega van het CBR. Het CBR verzorgd namelijk zelf de WRM RIS PraktijkBegeleiding; dat mag en kan want dat heeft het CBR geregeld met het ministerie en/of IBKI. Misschien wel op de achterkant van een bierviltje…

Haar vriend, ook werkzaam bij het CBR, vertelde mij enkele dagen later trots. “Ja ik heb even een collega bij de afdeling Opleidingen gebeld en geregeld dat er maandags direct een plekje was.”

Wist u ook dat CBR-ers gewoon even een collega als leerling achter het stuur kunnen laten kruipen tijdens hun PB, om vervolgens door CBR-ers geëxamineerd te worden voor de WRM PB? Wachttijd … ongeveer 5 werkdagen. Lekker toch? En als u tijdens de wachttijd nog even wat wilt oefenen dan kunt u gerust een lokale rijschool vragen om dat kosteloos te doen….

Ik denk dat ze daarna lekker biertje doen op het behaalde examen. Wat denkt u? En u maar zweten….

Bron bekend bij redactie

Wij van de redactie kunnen hier maar een ding opzeggen:

Henrie Kamps

Journalist en ondernemer heeft meer dan 25 jaar ervaring als innovatieve programmamaker en contentcreatie. Actief geweest in de wereld van regionale, commerciële omroepen en online media.