‘Pechtold is veel gevaarlijker dan Baudet’

Het was september toen ik voor het eerst anoniem werd gebeld en bedreigd door Alexander Pechtold. Ik kende hem van de televisie en omdat ik ooit twee keer op hem heb gestemd. Ik knapte destijds op hem af vanwege het geruchtmakende omkopingsschandaal; hij had opzettelijk de gift van een luxe appartement in Zandvoort niet gemeld in het register van de Tweede Kamer. Kort daarna kwam de beschuldigingen aan zijn adres omdat hij zijn toenmalige vriendin volgens de bladen wilde dwingen tot abortus. Pechtold was de reden om daarna, ik schaam mij er niet voor, niet meer te stemmen voor de Tweede Kamer. Tot dit jaar…. tot Pieter Omzigt.

Sinds september heb ik Alexander nog beter leren kennen. Geloof mij, zonder dat ik Thierry Baudet ken, durf ik met zekerheid te zeggen dat die vele malen betrouwbaarder is dan Pechtold.

Pechtold is een ex-(foute) politicus met de allure van Francis Underwood (Kevin Spacey) uit de Netflix serie ‘House of Cards’; een rat in het kwadraat. Schuwt geen enkel middel en bespeelt de media, de politie en heeft de politiek in zijn zak. Kunt u zich voorstellen dat Holleeder ooit de directeur zou worden van de Nederlandse Bank of commissaris bij Slachtofferhulp Nederland. Nee toch?

Pechtold wordt gewoon de baas bij het (in 2019 al) verziekte CBR, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Nederlandse Loterij én voorzitter Raad van Advies van de Autoriteit Persoonsgegevens en heeft vast nog wel wat meer ‘ere-baantjes’.

Telkens opnieuw verbaasd het mij hoe de NOS, Jinek en andere (praat)programma’s Alexander Pechtold om zijn mening vragen: over het liegen van Kaag, het vertrek van Cora van Nieuwenhuizen of over het nieuwe kabinet. Dat zou bij andere, aantoonbaar, foute figuren ondenkbaar zijn. Zou Jinek, zag haar laatst nog met tranen in de ogen over haar eigen zoontje praten, wel eens het hartverscheurende interview met Anne Lok (ex van Pechtold) ter voorbereiding op zijn aanwezigheid als ‘deskundige’ hebben gelezen?

Ik durf zelfs te stellen dat Pechtold de traditionele media ‘in zijn zak’ heeft. Onlangs vroeg een journalist van 1Vandaag mij zelfs of ik zijn naam had genoemd. Hij was gebeld door het CBR met de vraag of hij met een item bezig was… Tja …. ik vrees persoonlijk of de pluriformiteit, de onafhankelijkheid van de publieke omroep nog wel gegarandeerd is in ons land.

Op 10 januari start VI Vandaag; het dagelijkse praatprogramma van Johan Derksen, Gijp en Genee op Veronica. Dat klinkt als 1Vandaag, maar is van commerciële makelij. Staat ongetwijfeld garant voor politieke incorrectheid. Een eigen mening, geen angst voor Alexander of wie dan ook.

Ik kijk uit naar de mannen die ik al langer dan tien jaar volg. Die ruimte bieden voor ‘recht-op-de-man’.

De rest van Nederland wacht op de ‘nieuwe bestuurscultuur’… nou dat mag. Het zou mij niet verbazen dat deze potentaat (Pechtold) straks het stafje overneemt van demissionair minister Barbara Visser en daarmee minister van Infrastructuur en Waterstaat wordt. Leuk duo met zijn ‘opvolgster’ Sigrid Kaag. Toonbeelden van een nieuwe, oude bestuurscultuur. Vrienden voor het leven!!

Geloof mij ‘Pechtold is gevaarlijker dan Baudet’ !

Henrie Kamps

Journalist en ondernemer heeft meer dan 25 jaar ervaring als innovatieve programmamaker en contentcreatie. Actief geweest in de wereld van regionale, commerciële omroepen en online media.