‘Onderzoek ACM naar misstanden bij CBR kan veel tijd kosten’

Hoewel het onderzoeksplatform RIJLEZZ inmiddels al een tussentijdse reactie heeft ontvangen van de Autoriteit Consument & Markt is de algemene verwachting dat het onderzoek naar de misleiding en oneerlijke handelspraktijken bij het CBR nog flink wat tijd zal vergen. Dat is logisch zeggen deskundigen, want de beschuldigingen zijn stevig én het betreft de overheid.

“Toch hebben wij er alle vertrouwen in dat het oordeel van de ACM aansluit bij de bevindingen uit ons onderzoek” zegt journalist/klokkenluider Henrie Kamps. Samen met enkele onderzoeksjournalisten deed Kamps ontdekkingen bij het reserveringsplatform TOP van het CBR die duidden op oneerlijke handelspraktijken.

“Het gevolg is dat honderdduizenden overwegen jonge mensen veel langer moeten wachten op hun theorie- of praktijkexamen en extra kosten moesten maken vanwege opgelopen wachttijden bij het reserveren van een praktijkexamen; momenteel ruim een half jaar.

De onderzoekers deden, tevergeefs, aangifte van het strafbaar handelen van het CBR; het Openbaar Ministerie frustreerde al meerdere malen een politieonderzoek naar de criminele werkwijze van CBR directeur Alexander Pechtold.