‘Nieuwe minister slecht nieuws voor CBR!’

Onmiddellijk nadat bekend werd dat Mark Harbers van de VVD de beoogde nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat is ging de vlag uit bij CBR Claim en StopCBR.nl ; organisaties die zich de komende jaren willen focussen op een efficiënt, betrouwbaar en betaalbaar B rijbewijs. Als eerste vroegen wij klokkenluider en initiatienemer van dit blog, de Needse journalist Kamps, om een reactie:

| Waarom zo blij ?

Ja dat is een beetje vreemd verhaal. Maar voor de consument is dit, hoop ik, erg goed nieuws. Beter dan voor het CBR en de rijscholen… verwacht ik.

Allereerst omdat het geen partijgenoot van Alexander Pechtold is, maar nog veel meer omdat Mark Harbers eerder al eens moest opstappen vanwege het niet verstrekken van belangrijke informatie aan de Tweede Kamer. Dat bied enorm veel kansen om met het dossier dat wij inmiddels hebben opgebouwd het gesprek met hem aan te gaan. Te zorgen dat jonge mensen allemaal een faire kans op een betaalbare rijopleiding krijgen….

| Verwacht u dan dat u snel met de nieuwe minister om tafel gaat ?

Nee hoor. Echt niet. Maar dat hoeft ook niet. Wij denken dat er in het eerste kwartaal, of anders het tweede kwartaal, genoeg publicitaire aandacht komt rond de misleiding en oneerlijke handelspraktijken van het CBR. Het is niet voor niets dat we ons kruid droog houden tot het nieuwe kabinet missionair is. Een deze minister heeft zich al eens gestoten aan een steen. Hij is een gewaarschuwd man … mag ik toch hopen en zal de babbels van Pechold toch niet allemaal als zoete koek ‘aannemen’..

| U bent echt blij zie ik. Al een tijdje heb ik u niet meer zien glimlachen…

Ja dat klopt. Kijk ik wil nogmaals benadrukken dat op de avond dat de politie om 21.00 bij mij thuis aanbelde en vroeg of ze binnen mochten er iets geknakt is in mij; als mens, als vader.

Op televisie zie je dat soort scenes ook wel eens en dan is het altijd erg slecht nieuws. Het enige dat ik nog heb zijn twee schatten van dochters van 26 en 22… Mijn hart stond stil en mijn benen zakten onder mij weg. En dan blijkt het gewoon pesterij van Pechtold te zijn.

| Bent u niet een beetje geobsedeerd door die man ?

Ja dat denk ik wel. Althans ik merk dat ook wel. Zijn bedreigingen en intimidaties, waarover zijn ex ook al sprak in het enige interview dat ze over hem durfde te geven [nadat hij haar en zijn kinderen van het ene op andere moment verlaten had] hebben een vernietigende werking gehad.

Ik kan mij nog slecht concentreren en ben, vooral ’s avonds en ’s nachts, erg angstig; nare dromen. En dat is precies waar hij mij mee bedreigd heeft in zijn anonieme telefoontje en persoonlijke gesprek… nadat hij zijn beveiligers even had weggestuurd.

Ik zag Pechtold onlangs in een oude getuigenverklaring voor de rechtbank zeggen tegen een wat trieste man die hem, in een opwelling met via Facebook met de dood had bedreigd, zeggen “Ik hoop dat mijn kinderen deze Facebook post niet gezien hebben”

Nou.. ik heb ook kinderen en heb ook nog eens voor ze gezorgd tot ze volwassen waren en op zichzelf woonden. En mijnheer Pechtold: ik zie ze nog regelmatig; dat lees ik over u wel anders. Maar hoe dan ook… voor mij voelde dat moment, die avond begin december, als een schot door mijn kop. Beseft u zich dat wel ? Met uw door en door gecorrumpeerde CBR??

Ik hoop dat er een moment komt in een rechtbank, waar dan ook, dat ik dat even hardop tegen dat schijnheilige, hypocriete kereltje mag zeggen. Want hij is wel zo slim om zijn beveiligers weg te sturen op het moment dat hij het zegt en de politie zodanig te manipuleren dat zij zich ook nog eens voor zijn karretje laten spannen. Met een persoonlijke brief van de heer Pechtold aan mij gericht in hun handen mij ‘verhorend’. Dat mag een voorzitter adviesraad Autoriteit Persoonsgegevens kennelijk gewoon doen. Lachwekkend!

| Heftig!

Ja vind u ? Nou de moeder van beide meiden werkt bij het CBR en haar vriend is er coach. Die vinden dit allemaal best normaal hoor….

Verziekte zooi dat CBR… toonbeeld van een onbetrouwbare overheid. Ik wens Mark Harbers er veel succes mee. Ik vrees voor hem, nu al, het ergste.