‘ Raad van Toezicht CBR is op de hoogte ‘

Volgens de persoonlijk woordvoerder van Henrie Kamps zijn er nogal wat reacties binnengekomen de afgelopen dagen. Niet alleen prettige, maar ook minder prettige. Hoewel Kamps zich nu even schikt in het medische advies lijkt het er op dat hij nog wel in gesprek is met ‘mensen om hem heen’.

| Hoe gaat het met hem?

Ja, gaat wel goed hoor. Hij geeft lekker 3 uurtjes rijles en geniet van de wellness in zijn achtertuin en thuis. Dus dat komt wel goed. Op de een of andere manier heeft de schrik donderdagavond [het CBR had de politie om 21.00 uur ‘besteld’ red] er nogal bij hem ingehakt. Naar nu blijkt is hem dat 25 jaar geleden ook al eens overkomen. Toen werd hij zelfs, ten onrechte, een nacht in een cel gezet en had hij het geluk dat de rechter in Zutphen binnen 1 dag korte metten maakte met deze vorm van treiterij door machtsmisbruik. Kennelijk heeft de actie van het CBR nu een traumatisch gevolg. Voor nu is het afwachten wat er van komt.

| Overkomt hem dit vaker?

Tja, als je kritisch bent op de overheid dan kan je dit inderdaad vaker dan 1 keer in je leven overkomen. Of heeft u de indruk dat Pieter Omzigt of Peter R de Vries ook maar 1 keer in hun leven een conflict-situatie hebben meegemaakt?

Valt het u niet op dat Kamps aantoonbaar leugens kan onthullen binnen het CBR [valselijke verklaring van een examinator red] en het CBR nog niet 1 keer iets heeft aangetoond? Of ontgaat u dat?

| Vandaag verscheen op ons blog een positieve reactie op uw client van een van de voormannen van de koepelorganisatie KRV, weliswaar op persoonlijke titel, maar wat vind uw client daarvan?

Ja dat waardeert hij enorm, maar hij is ook erg duidelijk. Het is een persoonlijke strijd geworden toen Pechtold hem enkele maanden geleden belde en intimideerde. Kamps geeft daarbij aan dat hij het onbegrijpelijk vind dat tot nog toe niemand in de rijschoolbranche waarde hecht aan de verklaringen van meerdere van zijn leerlingen.

Dat bedrog door een examinator zo’n taboe is, vind hij kenmerkend voor de staat waarin de rijschoolwereld verkeerd. Hij denkt dat dát niet meer goed komt en dat de consument nu maar eens moet weten wie, waar, hoeveel aan verdiend.

Hij vind de door het CBR vorig week genoemde gemiddelde opleidingskosten van €2750,– getuigen van hoever het verdienmodel is doorgeslagen….

| Nu heeft Kamps het CBR een ultimatum gesteld. Wat verwacht hij daarvan?

Hij hoopt dat directeur Huizing zich niet te groot voelt om een uitweg te zoeken. Kamps benadrukt dat hij zeker weet dat hij tot deze zomer nooit enige hinder heeft veroorzaakt en dat hij dat kan bewijzen. Hij ging zelfs nooit mee, achterin de lesauto, zoals andere rijscholen dat doen. Omdat hij vertrouwde op de objectiviteit van het examinatorenteam in Enschede. Hij zat de afgelopen jaren altijd met zijn airpods in een hoekje van de wachtruimte en sinds deze zomer buiten op het examenterrein in een zelf meegebrachte campingstoel. De rust zelve…

In dat kader is het des te ongeloofwaardiger dat hij examenritten zou opnemen. En daarbij… iedere leerling zal verklaren dat dit ook helemaal niet gebeurde… de stekker ging er altijd uit. En voor de rechter zijn 18-jarige kandidaten wel volwassen mede-burgers. Kamps merkt op dat bij het CBR jong-volwassen niet alleen vaak na het examen kinderlijk worden toegesproken, maar zelfs als ze iets verklaren, op schrift, als ‘niet-ter-zake-doend’ worden afgewimpeld. Kandidaten zijn volgens Kamps voor het CBR een 10cijferig nummer met een gemiddelde omzet voor het CBR van het liefst €500,–

Hij is na media-optredens van Pechtold, na de vorige volledige lockdown, iets op het spoor gekomen wat misleidend is voor de burger en heeft zich uitgelaten over integriteitskwesties én overtredingen van het eigen CBR Corona-protocol door CBR personeel. Maar die berichtgeving staat hem als journalist volledig vrij op basis van de Grondwet.

Daarna werd zijn slagingspercentage in zijn optiek negatief beïnvloed. Dat percentage is bijna 30% gedaald in een half jaar. Voor al die zaken heeft hij bewijzen, verklaringen van anderen….

De valselijke verklaring van de examinator was in zijn beleving een schoffering voor de betrouwbaarheid die een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) zoals CBR moet garanderen. Hij vind dat het nu echt tijd wordt voor de parlementaire enquete waar de Tweede Kamer in 2020 al over nadacht. Toen zijn er al CBR-ers verhoord door een commissie en ook toen ging het over hoe het CBR met de burger omgaat.

| Ok, maar hij heeft ook wel spraakmakende artikelen geschreven.

Kamps geeft rijles van 12.00 tot ongeveer 17.00 uur. ’s Ochtends schrijft hij als journalist voor verschillende blogs. Dat deed hij ook al voor internationale concerns.. dus dat is niets nieuws.

Overigens was dat bekend bij het CBR. Kamps geeft op vrijdag 22 oktober de onderstaande mailreactie, waarbij hij aangeeft dat hij eventueel advies vraagt aan de Nederlandse Vereniging voor Journalisten, omdat het CBR met hem wil praten over een verbod op het schrijven van artikelen over het CBR op zijn blog RijschoolProf.nl. Met die opmerking waarschuwde Kamps overduidelijk het CBR. Toen kon het CBR al weten dat zij zich op glad ijs begaven….

fragment uit mailwisseling met CBR op vrijdag 22 oktober

Het is niet aan de overheid om de Persvrijheid te beknotten. Erger, het is zwaar verboden en staat beschreven in de Ambtenarenwet.

Overigens merkt Kamps op dat het CBR onlangs een dashcam-opname door rijschool Harm Hoek heeft laten verwijderen. Daarop was te zien hoe Alexander Pechtold geen voorrang verleende bij het verlaten van het CBR examenterrein…

En zelfs landelijke media hebben ons bericht dat het CBR contact opneemt om te phishen of er een tv-item in de maak is over de misleiding en oneerlijke handelspraktijken.

| En nu?

Kamps heeft de handreiking gedaan. Ook om een teken van goede wil te geven en in het belang van de consument én branche. Dat vind hij voldoende.

Het is, wat hem betreft, nu verder aan de heer Huizing om te bepalen wat het CBR er mee doet. En als hem dat niet lukt… dan is het wellicht aan de Raad van Toezicht…. om in te grijpen.

| En Pechtold?

Die naam neemt hij niet meer in de mond…..