Gaat een rijopleiding bij een BOVAG rijschool gemiddeld ruim €.3.500 kosten?

Wanneer je het als consument moet hebben van een faire prijs voor een goede rijopleiding moet je in de toekomst wegblijven bij de BOVAG rijscholen. Tijdens een televisie-uitzending op RijschoolPro, een tv-programma voor de rijscholen, vertelt voorzitter Arno Smits van de BOVAG scholen dat het uurtarief flink om hoog moet.

Allemaal goed en wel, maar voorwaarde voor verdere professionalisering is wel dat het lestarief flink omhoog gaat, meent Arno Smits, voorzitter van Bovag Rijscholen. Dat is hard nodig om te kunnen investeren in personeel, betere arbeidsvoorwaarden en kwaliteit. Het rapport Roemer noemt een prijs van rond de 60 euro en het CBR mag zich ook best hard maken voor een eerlijker tarief in de ogen van Smits.

citaat Arno Smits (BOVAG) op RijschoolPro.nl

“Als we al dachten dat het CBR een beetje los van de werkelijkheid is, dan gaat de BOVAG nog wat verder. De gemiddelde kosten van een rijopleiding van 40 lesuren kosten straks bij de BOVAG rijscholen dan als snel €3.500,–“

Het CBR verdient nu al snel €500 of meer aan een leerling en als de BOVAG rijscholen ook nog eens hun uurtarieven naar de genoemde €60,– per uur brengen en de huidige winstmarges op examens handhaven dat red je het niet om onder de €3500,– een opleiding van 40 les-uren te volgen.