‘CBR maakt enorme denkfout’

Hij heeft aangekondigd met zijn rijschool te stoppen, omdat het CBR maximale schade heeft berokkend door zijn leerlingen aan te sporen op zoek te gaan naar een andere rijschool. Hij was bijna een week onbereikbaar; tot hij ons vanmiddag belde. Klokkenluider Henrie Kamps kampt weliswaar met gezondheidsproblemen, maar blijkt niet minder strijdvaardig…

| Nu krijgen wij toch weer berichten dat u gesignaleerd bent op het examenterrein bij het CBR.

Ja dat klopt. Ik zou ook niet weten waarom niet. Ik heb niets misdaan, behalve dan als journalist wat kritische vragen stellen en als rijschoolhouder wat terechte opmerkingen gemaakt. En niet geheel onbelangrijk… het CBR heeft geen gebiedsverbod via de rechter laten opleggen… En omdat de beveiligers, zonder de privacy van mijn leerlingen te respecteren, opnames met de mobiel maken heb ik gebruik gemaakt van het moment om Alexander Pechtold de groeten over te brengen van een van zijn ex-en en haar (zijn?) kinderen.

| Wat is de status nu ?

Dat kunt u beter het CBR vragen. Zij hebben het besluit genomen om zonder enige vorm van procedure, waarheidsvinding of beroep mijn rijschool Rijbewijzz uit te schrijven. Terwijl men een conflict had met Rijlezz en mij als journalist.

| Wat is uw volgende stap ?

Ik heb de kringcoördinatrice opgeroepen om een verklaring op te stellen over mijn gedrag in de voorbije vijf jaren. Verder kan zij de gelegenheid nemen om per onderwerp aan te geven of zij, conform de CBR procedures, door mij als rijschoolhouder tijdig is geïnformeerd en of zij mij heeft doorverwezen naar andere managers bij het CBR. Het beeld bestaat dat ik iedereen zonder aanleiding of verwijzing ben gaan lastigvallen met moeilijke vragen.

| Maar zij is toch uw ex ?

Ik had haar en mijn kinderen al lang voor ze bij het CBR naar binnen werd ‘gezogen’ te kennen gegeven niet met haar verder te willen. Ze was al een tijd niet meer geloofwaardig. We waren al een jaar uit elkaar toen ze als rijschoolhoudster gratis diensten leverde aan haar huidige vriend. Dus dat speelt geen enkele rol. Zij heeft de pech dat juist haar casus aantoont hoe het schort aan de integriteit van de CBR-ers die haar een baan als examinator hebben bezorgd, terwijl ze tot tweemaal toe niet geschikt bleek bij de online test van het CBR. En hoe ze daar nu een hoge functie bekleed!

| Blijft u wel actief in de rijschoolwereld ?

Zekerssss. Mijn rijschool is weliswaar bewust kapot gemaakt voor Mark Keijsers [examenmanager CBR red.] en ik tob enorm met mijn gezondheid, maar dat is niet de eerste keer. Wel zijn er verschijnselen van PTTS, maar die zijn herleidbaar naar de persoonlijke bedreigingen van Alexander Pechtold en de enorme schrikreactie, omdat ik dacht dat er een aanslag op mij gepleegd zou worden. Dat kost, volgens de arts, wel een tijdje… maar moet wel goed komen.

| Hoe gaat het nu verder ?

Kijk dat de directeur van het CBR niet deugd dat zou iedere Nederlander kunnen (moeten) weten. Maar ik ben realistisch en heb hem dat in onze gesprekken zelf ook al verteld; hij vertrekt met de noorderzon zodra de grond te heet wordt onder zijn voeten. Dan komt er een ‘nieuwe paus’ en ik blijf de klok luiden tot het CBR de problemen die aandacht geeft die het verdiend. Het gaat om misleiding die in de miljoenen loopt. Of types zoals Bernd Ouwersloot of Mark Keijsers daarna nu op hun positie blijven… dat zou mij verbazen.

En Pechtold? Ach kent u dat Achterhoekse gezegde “Stront komt altijd boven drijven…!” Politiek Nederland heeft geen fatsoen meer, dus zijn gedrag valt daar niet op. Hij kan zo weer minister van Justitie worden….

| Dus u gooit het bijltje er niet bij neer ?

Echt niet, maar ik kan de leerlingen niet in een positie brengen, waarbij ze nog verder gedupeerd worden. Weet u het CBR maakt een enorme denkfout… ze denken dat ze er mee weg komen, door voor de zoveelste keer een rijschool ‘kapot te maken’…. dat is echt een enorme inschattingsfout!!

Ook de Politie Berkelland en het Openbaar Ministerie vinden de manier waarop ik ’s avonds ben opgezocht door de politie kennelijk heel normaal. Nou dat is het niet! Er was geen aangifte of reden, helemaal niks!!! En of men nu wel of niet de dreigementen van Pechtold de moeite waard mocht vinden om procesverbaal op te maken zal in een later stadium wel blijken.

We hebben in Nederland anno 2021 (bijna 2022) steeds vaker te maken met de ene overheidsinstantie, die de andere ‘dekt’… Bij de Kindertoeslagaffaire lieten zelfs de rechtbanken achteraf weten dat ze zich teveel hebben laten (mis)leiden. Dat is het land waarin we inmiddels wonen!

Fijne Jaarwisseling!