CBRClaim.nl gelanceerd!

Maar liefst drie keer werd de start van CBRClaim.nl uitgesteld, maar na de ontvangst van een flinke donatie van de Twentse multimiljonair Gerard Sanderink kunnen de initiatiefnemer nu eindelijke van start. De website gaat zich rechtstreeks richten op jonge mensen die in 2020, 2021 en 2022 vertraging hebben opgelopen door falend beleid bij het CBR. Met publieksacties willen de initiatiefnemers vanaf 17 september jongeren de mogelijkheid bieden om een claim in te dienen bij de overheid.

“Op advies van onze advocaten hebben we meerdere keren de oproep aan jongeren uitgesteld. Zij vonden het nodig om meer bewijzen te verzamelen om het falende beleid bij het CBR te bewijzen. Inmiddels ligt er een flink dossier waarin de nodige opmerkelijke zaken door het CBR erkend worden, maar waar nog meer verzwegen wordt. Er zijn veel vragen die het CBR niet wil beantwoorden…” zegt een van de initiatiefnemers.

“Verder was er nog een issue met het vaststellen van de hoogte van eventuele schade. Maar tot onze grote verrassing was het deze week het CBR zelf die bekend maakte dat de gemiddelde uurprijs €47, — bedraagt. Als iemand dus een extra pakket van 10 lesuren heeft moeten kopen bij zijn of haar rijschool dan bedraagt de schade dus al snel €470,–“

“De advocaten zijn ervaren in het indienen van collectieve claims, maar willen eerst een oorlogskas vormen. Ze doen dit niet pro-deo. Dat is begrijpelijk.” aldus de woordvoerder.

Speerpunt van publieksacties wordt het CBR in Enschede. Daar zullen gedupeerden, onder het toeziend oog van landelijke media, vanaf oktober beginnen met flyeren. Ook zijn er rijscholen die meewerken en hun leerlingen uit 2020, 2021 en 2022 actief informeren.

“Natuurlijk hebben wij vertrouwen in de rechtspraak, vooral omdat wij verwachten dat de sfeer bij de rechtbank bij dit soort claims ‘anders’ zal zijn dankzij de Kindertoeslagaffaire en de zwarte lijst met 250.000 ‘fraudeurs’. Wij denken dat het aantal gedupeerden eerder enkele tienduizenden is dan de genoemde vijfduizend die onze advocaten verwachten… Zeker als er landelijke aandacht komt en de socials ‘los gaan’..”