Beschikbare examenplekken B-rijbewijs blijven leeg…

Bij verschillende CBR examencentra zijn de afgelopen weken niet-aangekondigde tellingen gedaan door onderzoekers om uit te zoeken of het echt zo druk is als CBR directeur Alexander Pechtold telkens meld in de media. De eerste resultaten van het onderzoek zijn onthutsend.

De CBR directeur staat al langer bekend als iemand die niet de waarheid verteld. Ooit vertrok hij al uit de politiek vanwege een ambtelijke corruptie.

Bij een van de onderzochte CBR examencentra blijkt dat er in de afgelopen 2 weken in plaats van de ‘vroegere’ 12 examens per tijdsblok nu nog maar 7 examens worden gegeven. Verder is gebleken dat er zelfs dan nog lege plekken zijn en examinatoren nutteloos binnen blijven, omdat er geen kandidaat is.

Het onderzoek bevestigd de indruk die in het algemeen bestaat onder rijscholen dat er simpelweg nog minder examinatoren per CBR locatie beschikbaar, omdat het CBR zich niet heeft gehouden aan de belofte uit 2020 om 100 extra examinatoren in dienst te nemen of de Tussentijdse Toets tijdelijk te schrappen.